Josep Surinyac

Música de cambra


Inicià els seus estudis musicals amb M. Serra i obtingué el Títol Superior de Piano i Música de Cambra al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb M. J. Crespo. Posteriorment, amplià els seus estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson.

Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de Música de Cambra i Lied, com el Primer Premi a St. Joan de Vilatorrada, o els premis de l’Associació Catalana de Compositors per les seves interpretacions de música contemporània. Amb la violinista sueca M. Broman obtingué el Primer Premi en el X Paper de Música de Capellades, tot sent promocionats durant un any per tot Espanya.

El seu interès pel repertori vocal l‘ha portat a col·laborar amb cantants com D. Aldea, N. Argenta, J. Doménech, M. Lladó, E. Martínez-Castignani, M. Martins, M. Ll. Muntada, S. Palatchi, R. Pierotti, Ll. Vilamajó, M. Mathéu, R. Padullés o A. Savall entre altres, i com  acompanyant ha actuat a diferents ciutats espanyoles i de França, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Àustria, Hungria, Eslovènia, Israel, Estats Units i Japó.

La seva discografia més recent inclou dos discos amb música vocal de Granados i Toldrà al costat de M.Lluïsa Muntada, i el Winterreise de Schubert amb E. Martínez-Castignani. En diverses ocasions ha estat convidat a la Schubertíada de Vilabertran per acompanyar els recitals de M. Martins, amb gran èxit de públic i crítica.

Des de l’any 1992 col·labora amb l’Orfeó Català, tot sent durant cinc anys pianista del Cor de Cambra del Palau i durant tres més pianista del Cor Infantil III. Actualment, acompanya el Cor de Noies de l’Orfeó Català que dirigeix Buia Reixach.

També ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació “La Caixa”, tot acompanyant les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc de Cursos d’Interpretació històrica celebrats a diferents ciutats espanyoles.


josep surinyac, música de cámara

Inició sus estudios musicales con M. Serra y obtuvo el Título Superior de Piano y Música de Cámara en el Conservatorio Superior Municipal de Música de Barcelona con M. J. Crespo. Posteriormente, amplió sus estudios en la Guildhall School of Music de Londres con G. Johnson.

Ha sido galardonado en diversos concursos nacionales e internacionales en las modalidades de Música de Cámara y Lied, como el Primer Premio en St. Joan de Vilatorrada, o los premios de la Asociación Catalana de Compositores por sus interpretaciones de música contemporánea. Con la violinista sueca M. Broman obtuvo el Primer Premio en el X Paper de Música de Capellades, todo siendo promocionados durante un año por toda España.

Su interés por el repertorio vocal le ha llevado a colaborar con cantantes como D. Aldea, N. Argenta, J. Doménech, M. Lladó, E. Martínez-Castignani, M. Martins, M. Ll. Montada, S. Palatchi, R. Pierotti, Ll. Vilamajó, M. Mathéu, R. Padullés o A. Savall entre otros, y como acompañante ha actuado en diferentes ciudades españolas y de Francia, Reino Unido, Bélgica, Alemania, Austria, Hungría, Eslovenia, Israel, Estados Unidos y Japón.

Su discografía más reciente incluye dos discos con música vocal de Granados y Toldrà junto a M.Lluïsa Montada, y el Winterreise de Schubert con E. Martínez-Castignani. En varias ocasiones ha sido invitado a la Schubertíada de Vilabertran para acompañar los recitales de M. Martins, con gran éxito de público y crítica. Desde 1992 colabora con el Orfeón Catalán, todo siendo durante cinco años pianista del Coro de Cámara del Palau y durante tres más pianista del Coro Infantil III. Actualmente, acompaña el Coro de Chicas del Orfeó Catalán que dirige Buia Reixach. También ha sido invitado en varias ocasiones por la Fundación “La Caixa”, acompañando las masterclasses de canto de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marco de Cursos de Interpretación histórica celebrados en diferentes ciudades españolas.